2016-2017 Grafik Animasyon Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınavı-1 | Kazım ŞİMŞEK

2016-2017 Grafik Animasyon Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınavı-1

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GRAFİK ANİMASYON DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI


1 –  Piksel nedir?
Cevap: Ekranda görüntüyü oluşturan noktalara verilen addır.

 

2 –  Özellikler denetçisinin işlevi nedir?
Cevap: Araçların seçili nesnenin özelliklerini gösterir.

 

3 –   Leke aracının işlevi nedir?
Cevap: Renkleri karıştırmaya yarar.

 

4 –   Tuvale sığdır aracının işlevi nedir?
Cevap: Tuval nesnelere göre daraltılır.

 

5 –   Katmanlar ne için kullanılır?
Cevap: Görüntü işleme yazılımı içinde nesneleri organize etmekte kullanıcıya yardımcı olur.

 

6 –   Resim dosyası formatlarından 3 tanesini yazın.
Cevap: Png, jpg, gif

 

7 –   Görüntü işleme yazılımında cetveller ne için kullanılır?
Cevap: Çalışma alanına kılavuz eklemek için kullanılır.

 

8 –   Geçmiş panelinin işlevi nedir?
Cevap: Çalışma alanında her işlemi kaydeder.

 

9  –  Gif nedir? Açıklayın.
Cevap: Hareketli resim oluşturulabilen resim formatıdır.

 

10 –  Fireworks’de silgi aracı ne için kullanılmaktadır?
Cevap: Bitmap resimler içinden belli bölümleri silmek için kullanılmaktadır.

Not:Her soru 10 puandır.

4 comments

  1. Rica ederim.

  2. elinize sağlık hocam , çok işimize yaradı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super