2016-2017 Paket Programlar Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınavı | Kazım ŞİMŞEK

2016-2017 Paket Programlar Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınavı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PAKET PROGRAMLAR DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILI YOKLAMA


1 – Kelime işlemci programı ne için kullanılır?
Cevap: Bilgisayar ortamında yazı yazmak, düzenlemek ve yazılan bu yazıların yazıcıdan çıktılarını almak gibi işlemleri yapmaya olanak sağlayan bilgisayar programlarıdır.

 

2 – Kelime işlemci programında CTRL+C kısayol tuşu ne işe yarar?
Cevap: Seçilen metni kopyalamaya yarar.

 

3 – Kelime işlemci programında CTRL+Z kısayol tuşu ne işe yarar?
Cevap: Yapılan işlemi geri almak için kullanılır.

4 – Kelime işlemci programında k şeklindeki simge ne için kullanılır?
Cevap: Seçili metnin kalın yazı tipinde yazılmasını sağlar.

 

5 – Kelime işlemci programında yazdırma penceresinde sayfa aralığı olarak “1-5,120 “ belirtilirse hangi sayfalar yazdırılır?
Cevap: 1-5 ve 120. sayfayı yazdırır.

 

6 – Kelime işlemci programında t şeklindeki simge ne için kullanılır?
Cevap: Tablo oluşturmak için kullanılır.

 

7 – Kelime işlemci programında “Köprü” ne için kullanılır?
Cevap: Seçili metne tıklandığında internet adresine, yazılan metinde başka bir sayfa veya başlığa gidilmek isteniyorsa “köprü” kullanılır.

 

 

8à Kelime işlemci programında “Ekle-Simgeler-Ekle” komutu neyi gerçekleştirir?
Cevap: “¿ “ gibi klavyede olmayan karakterleri sayfamıza eklemek için kullanılır.

 

9 – Kelime işlemci yazılımında “Sayfa Düzeni” sekmesiyle hangi işlemler yapılır?
Cevap: Belgenin kâğıt üzerindeki görünümüne en yakın olan, dokümandaki içeriklerin belgede nasıl göründüğünü görebilmemizi sağlar, üst ve alt bilgileri düzenlemeye, kenar boşluklarını ayarlamaya ve çizimler ve nesnelerle çalışmaya yarar.

 

10 – Kelime işlemci programında CTRL+N kısayol tuşu ne işe yarar?
Cevap:
Word’de yeni bir belge açmak için kullanılır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super