50 Tane Linux İşletim Sistemi Test Soruları | Kazım ŞİMŞEK

50 Tane Linux İşletim Sistemi Test Soruları

1. Aşağıdaki nesnelerden hangisi masaüstü öğelerinden biri değildir?
A) Masaüstü paylaşım
B) Pardus
C) Aygıtlar
D) Komut Çalıştır

2. Aşağıdaki nesnelerden hangisi standart kurulumda (Linux – Pardus) görev çubuğunda yer almaz?
A) Mesajlaşma istemcisi
B) Kişisel bilgi yöneticisi
C) Yerel ağ
D) Mozilla Firefox

3. Aşağıdakilerden hangisi Linus – Paradus uygulama başlatma menüsünde yer alır?
A) Güncel oturumu kapat
B) Oturumu kilitle
C) Bilgisayarı yeniden başlat
D) Ayarlar

4. Masaüstü paylaşımında aşağıdaki seçeneklerden hangisi yer almaz?
A) Davet oluştur
B) Kişisel davet oluştur
C) E-posta ile davet oluştur
D) Davetli düzenle

5. Bilgisayarım araç çubuğunda yer alan düğmesinin görevi nedir?
A) Kök
B) Önceki
C) Geri
D) Yukarı

6. Masaüstünde fare sağ tuşu ile gelen menüden simgeler seçeneği ile aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılamaz?
A) Simgeleri yatay veya dikey hizalama
B) Simgeleri sıralama
C) Simge boyutlarının değiştirilmesi
D) Simgeleri kılavuza uydurma

7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi masaüstü fare sağ tuşu kısayol menüsünde yer almaz?
A) Kaptan masaüstü
B) Pencere
C) Masaüstünü temizle
D) Masaüstünün yapılandır

8. Linux’de sistem aygıtlarını Belgelerim klasörünü vb. incelememizi sağlayan program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kontes
B) Ark
C) Konquerer
D) Kafeine

9. Bilgisayarımıza bağlı saklama aygıtlarına erişebilmek için masaüstündeki öğelerden hangisi kullanılır?
A) Yerel ağ
B) Masaüstü paylaşımı
C) Aygıtlar
D) Belgelerim

10. Masaüstü – araç çubuğunda aşağıdaki ayar düğmelerinden hangisi yer almaz?
A) Ses seviyesini ayarlama
B) Ekran boyutunu ayarlama
C) Klavye düzenini değiştirme
D) Çalışan uygulama simgeleri

11. Masaüstünde yer alan Linux – Pardus logosunun görevi nedir?
A) Üretici firma hakkında bilgiler verir ve program tanıtım kılavuzunu görüntüler
B) Çalıştırılacak programları seçmeyi sağlar
C) Sistem ayarlarını gerçekleştirmeyi sağlar
D) İnternete çıkmayı sağlar

12. Linux – Pardus menüsünde yer alan tasmanın görevi nedir?
A) Programlar
B) Kaplan masaüstü
C) Pardus yapılandırma merkezi
D) Son kullanılan belgeler

13. Komut çalıştır seçeneği ile çalıştırılmak istenen komut aşağıdaki ortamlardan hangisinde çalıştırılamaz?
A) Terminalde çalıştır
B) Farklı bir bilgisayarda çalıştır
C) Farklı bir kullanıcı olarak çalıştır
D) Gerçek zamanlı çalış

14. Çalışılan belgelere ait kısayollar nerede bulunur?
A) Başlat/Son Kullanılan Belgeler
B) Başlat/Programlar/Son Kullanılan Belgeler
C) Başlat/Bul/Son Kullanılan Belgeler
D) Başlat/Programlar/Uygulamalar

15. Hesap tablosu nereden çalıştırılır?
A) Aygıtlar/Usr/Bin/Oocalc
B) Başlat/Çalıştır/calc
C) Başlat/Programlar/Ofis/Hesap Tablosu
D) Hepsi

16. Son kullanılan belgeler klasörü nereden boşaltılır?
A) Başlat/Komut Çalıştır/Temizle
B) Başlat/Pardus yapılandırma merkezi/sil
C) Başlat/Son Kullanılan Belgeler/Geçmişi Temizle
D) Belgelerim/Dosya/Sil

17. Linux’ta yazıcı nereden tanıtılır?
A) Pardus Yapılandırma Merkezi/Çevre Birimleri/Yazıcılar
B) Masaüstü/Aygıtlar
C) Pardus masaüstü araç çubuğu/Kişisel Bilgi Yöneticisi
D) Hiçbiri

18. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Masaüstü çöp simgesi fare sağ kısayol menüsünde yer almaz?
A) Aç
B) Çöp Kutusunu Boşalt
C) Özellikler
D) Sil

19. Linux’da sıkıştırma amaçlı kullanılan programın adı nedir?
A) Ark
B) Sys/Sda1
C) Mnt/Hda1
D) Konqueror

20. Dosyaya Yazdır (PDF) seçeneğinin görevi nedir?
A) Yazdırılacak belgeyi PDF adlı klasöre kaydeder
B) Yazdırılacak belgeyi PDF script özellikli bir yazıcıdan bastırır
C) Yazdırılacak belgeyi PDF formatında bir dosyaya kaydedilmesini sağlar
D) Yazdırılacak belge Pardus metin belgesi olarak daha sonra kullanılmak üzere saklanır

21. Komut çalıştır penceresi hangi kısayol tuşu ile ekrana gelir?
A) F2
B) F5
C) Alt+F2
D) Alt F5

22. Aktif uygulama penceresinin ekran görüntüsünü panoya kopyalamak için hangi kısayol tuşu kullanılır?
A) Prtsc
B) Ctrl+Prtsc
C) Alt+Prtsc
D) Shift+prtsc

23. Linux’da kullanılan pencere yöneticisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Redhat
B) Mandrake
C) KDE
D) Suse

24. Aşağıdakilerden hangisi Başlat/Programlar seçeneklerinden birisi değildir?
A) Web arama
B) Çoklu ortam
C) Ofis
D) Ayarlar

25. Yeniden adlandır komutunun kısayolu aşağıdakilerden hangisidir?
A) F8
B) F5
C) F3
D) F2

26. Linux’de kullanılabilen çoklu masa üstü desteği sayısı kaçtır?
A) 1
B) 2
C) 8
D) 20

27. Linux – Pardusta çoklu masa üstü desteği nerden ayarlanır?
A) Pardus araç çubuğu
B) Sayfalayıcı menüsü
C) Panel menüsü
D) Paneli yapılandır

28. Saat ayarı nereden yapılır?
A) Pardus görev çubuğu saat imgesi üzerinde fare sol tuşu ile
B) Pardus görev çubuğu saat imgesi üzerinde fare sağ tuşu ile
C) Pardus görev çubuğu saat imgesi üzerinde fare sol tuşu çift
D) Hiçbiri

29. Linux – Pardusta görev çubuğunda yer alan saat simgesi tiplerinden hangisi yanlıştır?
A) Düz
B) Sayısal
C) Analog
D) Dijital

30. Aşağıdakilerden hangisi Linux –pardus ile gelen metin düzenleyici editör programlarından birisi değildir?
A) PS/PDF görüntüleyicisi (GhostView)
B) Basit metin düzenleyicisi ( KEdit)
C) Gelişmiş metin düzenleyici (Kate)
D) Metin düzenleyici (Kwrite)

31. Linux’de disket biçimlendirme işlemi nerden yapılır?
A) Başlat/Programlar/uygulamalar/Disket Biçimlendirme
B) Başlat/Programlar/Site/Disket Biçimlendirme
C) Başlat/Programlar/Ayarlar/Disket Biçimlendirme
D) Başlat/Programlar/Düzenleyici/Disket Biçimlendirme

32. Linux Konqueror görünüm menüsündeki sırala seçeneği hangi amaçla kullanılır?
A) Klasör içinden seçilen bir dosyayı içindeki belgeleri sıralı görüntüleme
B) Klasör içindeki dosyaları incelemek için
C) Klasör içindeki nesneleri sıralı olarak görüntülemek
D) Klasör içindeki nesnelerin görünüm biçimlerini belirlemek

33. Linux Konqueror’da görünüm menüsündeki önizleme seçeneğinin görevi nedir?
A) Seçilen dosyanın ön izlenimini görüntüler
B) Gizli dosyaların ön izlenimine izin verir
C) Dizin içindeki dosyaların gizlenmesini sağlar
D) Hangi türdeki dosyaların ön izleniminin görüntüleneceğini belirlemeyi sağlar

34. Linux Konqueror’da git menü seçeneği ne amaçla kullanılır?
A) İnternette belirtilen bir adrese gitmeyi sağlar
B) Bilgisayarda istenilen herhangi bir konuma gitmeyi sağlar
C) Seçili klasörün bir alt klasörüne gitmeyi sağlar
D) Seçilen dosyayı çalıştıracak uygulamaya gitmeyi sağlar

35. Linux Konqueror’da konum menüsü ne amaçla kullanılır?
A) Yeni bir pencere açmak için
B) Yeni bir seçme açmak için
C) İstenilen bir konumu açmak için
D) Hepsi

36. Linux Konqueror’da yeni bir dizin nereden oluşturulur?
A) Dosya/Yeni Oluştur/Dizin
B) Konum/Yeni Oluştur/Dizin
C) Düzen/Yeni Oluştur/Dizin
D) Düzen/Yeni Oluştur/Dosya/Dizin

37. Linux Konqueror’da Yer İmi ne amaçla kullanılır?
A) Seçilen bir dosya, dizin veya aygıt için kısayol tanımlamayı sağlar.
B) Git komutu ile gidilebilmesi için bir konumu işaretler
C) Belge içindeki bir konumu işaret eder.
D) Yer içi Linux Konqueror’da yoktur. Open Office kelime işlemcisinde vardır.

38. Araçlar menüsünde yer alan Terminal Aç komutu ne açamla kullanılır?
A) Masaüstü paylaşımına izin ver
B) Başla kullanıcının ekranını kullanma imkanı sağlar.
C) Bilgisayarı kullanıma açar.
D) Konsol kullanımında siyah ekranda verilebilen komutlar için pencere açar.

39. + Desktop simgesinin anlamı nedir?
A) Masaüstü klasörü içinde başka klasör ve dosyalar vardır.
B) Masaüstü klasörü içi boştur.
C) Masaüstü klasörü içinde başka başka klasör ve dosyalar vardır ve alt klasörleri görülmektedir.
D) Masaüstü klasörü içinde başka başka klasör ve dosyalar vardır ve alt klasörleri görülmemektedir.

40. Linux Konqueror’da ayrıntılı liste görünümünde aşağıdaki başlıklardan hangisi yer almaz?
A) İsim
B) Boyut
C) Dosya Türü
D) Dosya İçeriği

41. Linux Konqueror’da araç çubuğunda yer alan + simgesinin anlamı nedir?
A) Seçilen klasörü aç
B) Simge boyutunu artır
C) Simge boyutunu ilk konumuna getir.
D) Seçilen klasörü kapat

42. Linux Konqueror’da araç çubuğunda yer alan simgesinin anlamı nedir?
A) Yeni pencere aç
B) Seçili metni/öğeleri panoya kopyala
C) Pano içeriğini göster
D) Pano içeriğini aç

43. Linux Konqueror’da adres çubuğunda yer alan simgesinin anlamı nedir?
A) Adres çubuğunda belirtilen adrese git
B) Adres çubuğundaki adresleri listele
C) Adres çubuğundaki adresler listesini sil
D) Adres çubuğunu temizle

44. Dolaşma panelini görüntüleyen veya gizleyen kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) F2
B) F5
C) F9
D) F11

45. Aşağıdakilerden hangisi Linux Konqueror’da pencere içindeki simgeleri görüntüleme biçimi değildir?
A) Simge Görünümü
B) Genel Görünüm
C) Bilgi Listesi Görünümü
D) Metin Görünümü

46. Linux Konqueror’da git menüsünde yer alan Başlangıç seçeneği ne amaçla kullanılır?
A) Kök dizine (Root) gitmeyi sağlar.
B) Açılışta çalıştırılması istenen başlangıç programlarını çalıştırmayı sağlar.
C) Kullanıcı başlangıç klasörüne gitmeyi sağlar.
D) Varsayılan web sayfasını açmayı sağlar.

47. Gizli dosyaların görüntülenmesi nereden gerçekleştirilir?
A) Konum/Gizli dosyaları göster
B) Düzen/Gizli dosyaları göster
C) Görünüm/Gizli dosyaları göster
D) Git/Gizli dosyaları göster

48. Linux Konqueror’da durum çubuğunda aşağıdaki bilgilerden hangisi bulunmaz?
A) Seçili dosya adedi
B) Toplam büyüklük
C) Dizin sayısı
D) Toplam boş alan büyüklüğü

49. Linux Konqueror’da sıralama işlemi hangi kritere göre yapılamaz?
A) İsme göre
B) Boyuta göre
C) Türe göre
D) İçeriğine göre

50. Linux Konqueror’da pencere arka planı nereden değiştirilir?
A) Araçlar/Seçenekler
B) Düzen/Arka planı yapılandır
C) Görünüm/Arka planı yapılandır
D) Ayarlar/Seçenekler

CEVAP ANAHTARI:

1 D 2 C 3 B 4 A 5 D 6 C 7 A 8 C 9 C 10 D 11 A 12 C 13 B 14 A 15 D 16 C 17 A 18 D 19 A 20C 21 C 22 C 23 C 24 A 25 26 D 27 B 28 B 29 D 30 A 31 A 32 C 33 D 34 B 35 D 36 C 37 A 38 D 39 C 40 D 41 B 42 B 43 D 44 C 45 B 46 A 47 C 48 C 49 B 50 A

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super