58 Tane Windows Test Sorusu | Kazım ŞİMŞEK

58 Tane Windows Test Sorusu

1. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemini ifade eder?
A) Yazılan kaynak programı makina diline çevirmek için kullanılır.
B) Bir problemin çözümü için hazırlanan programdır.
C) Bilgisayar ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlar.
D) Bilgilerin kalıcı olarak depo edilmesini sağlar.

2. Internete erişim sağlamak için aşağıdakilerden hangisi kesinlikle bulunmalıdır?
A ) Grafik Kartı
B ) Ses Kartı
C ) USB Giriş
D) Modem

3. Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş amaçlı kullanılır?
A ) Işıklı Kalem
B ) USB Disk
C ) Ram Okuyucu
D ) Flash Disk

4. Bilgilerin manyetik ortamda bulundukları adrese hangi isim verilir?
A ) Disket
B ) Harddisk
C ) Dosya
D ) Bellek

5. Aşağıdakilerden hangisinin bilgiye erişim hızı diğerlerinden yüksektir?
A ) Slot
B ) FDD
C ) RAM
D ) Flash – Disk

6. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan çalışabilir bir dosya türüdür?
A ) Belge. BAT
B ) Belge. XLS
C ) Belge. BMP
D ) Belge. DOC

7. Aşağıdakilerden hangisi bir yan bellek değildir?
A ) USB Disk
B ) Hard DISK
C ) RAM
D ) Floppy Disk

8. Aşağıdakilerden hangisi ekran kartıdır?
A ) ALU B ) AGP C ) AnaKart D ) Cpu

9. Aşağıdakilerden hangisi Windows’un genel özelliklerindendir?
A) Görsel bir işletim sistemi olması.
B) Grafik tabanlı bir işletim sistemi olması
C) Herhangi bir işlemin birden çok yöntemle yapılabilmesi.
D) Hepsi

10. Aşağıdakilerden hangisi aksi belirtilmedikçe görev çubuğu üzerinde bulunmaz?
A) Başlat menusu düğmesi.
B) Açık olan programların ismi.
C) Denetim masası simgeleri.
D) Tarih/saat göstergesi

11. Paint programı aşağıdaki menülerden hangisinde bulunur?
A) Başlat – Programlar-Donatılar – Sistem Araçları
B) Başlat – Programlar – Donatılar
C) Başlat-Belgeler
D) Başlat – Belgeler-Donatılar

12. Aşağıdakilerden hangisi dosya veya klasörlerin kopyalanması için geçerli bir yöntem değildir?
A) Sağ tuş-Kopyala
B) Düzen menüsü- Kopyala
C) Araç çubuğu- Kopyala
D) Dosya menusu- Kopyala

13. Windows gezgini penceresini açmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır?
A) Başlat-sağ tuş-Windows gezgini
B) Başlat-Belgeler- Windows gezgini
C) Başlat-Programlar- Donatılar – Windows Gezgini
D) Bilgisayarım-Sağ tuş- Windows Gezgini

14. Bir Dosya veya klasöre ait konum, içerik ve öz niteliği ile ilgili bilgileri öğrenebilmek için hangisi kullanılmalıdır ?
A) Sağ tuş-Özellikler     C) Dosya Menüsü-Yeni – özellikler
B) Sağ tuş-araştırılıyor D) Sağ tuş-Aç

15. Bir pencerede bulunan sıralı olmayan birden çok dosyayı seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır?
A) Alt B) Ctrl C) Shift D) Caps Lock

16. Geri dönüşüm kutusunda bulunan herhangi bir dosyayı silindiği yere geri almak için hangisi kullanılır?
A) Dosya Seçilir-Sağ tuş – Geri yükle
B) Dosya Seçilir –Görünüm – Geri Yükle
C) Dosya Menüsü – Gönder
D) Dosya Seçilir – Sağ tuş – Gönder

17. Klavye ayarlarını değiştirmek için izlenmesi gereken yol aşağıdakilerden hangisidir?
A) Başlat-Programlar-Ayarlar-Klavye
B) Belgelerim – Denetim Masası – Klavye
C) Başlat-Ayarlar- Denetim Masası – Klavye
D) Bilgisayarım-Ayarlar-Klavye

18. Farenin çift tıklama hızı gibi, fare ayarlarında değişiklik yapılabilmesi için hangi yolu izleriz?
A) Başlat – Programlar – Donatılar – Fare
B) Başlat – Ayarlar – Fare
C) Bilgisayarım – Özellikler – Fare
D) Başlat – Ayarlar – Denetim Masası –Fare

19) Windows ortamında, kayıtlı herhangi bir dosyayı bulmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır?
A) Başlat-Ayarlar-Ara
B) Başlat-Programlar-Ara
C) Başlat-Ara-Tüm Dosya ve Klasörleri
D) Başlat -Programlar- Dosya ve Klasörler

20) Paint programındaki bir resmi masa üstüne arka plan olarak ayarlamak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır?
A) Dosya – Gönder – Masa üstü
B)Düzen – Yapıştır – Masa üstü
C) Düzen – Arka Plan Olarak Ayarla
D) Dosya – Arka Plan Olarak Ayarla
21) Bir pencerede sıralı birden çok dosyayı seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır?
A) Alt Gr B) Tab C) Shift D) Caps Lock

22) Bir pencerede bulunan bütün dosyaları seçili hâle getirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A) Dosya-Tümünü Seç
B) Düzen- Tümünü Seç
C) Görünüm- Tümünü Seç
D) Sağ Tuş- Tümünü Seç

23) Windows masaüstünde yer alan ve çift tıklandığında ilişkili olduğu uygulamayı başlatan simgelere ne denir?
A) Kısayol B) Masaüstü C) Görev çubuğu D) Kanal çubuğu

24) Windows’ta Fare – Klavye – Sistem – Program Ekle / Kaldır vb. gibi uygulamaların yer aldığı bölüm aşağıdakilerden hangisidir?
A) Windows Gezgini
B) Bilgisayarım simgesi
C) Geri Dönüşüm Kutusu
D) Denetim Masası

25) Bir dosyayı manyetik ortamdan tümüyle kaldırmak için kullanılan kısayol tuşu hangisidir?
A) Shift+Delete B) Ctrl+Delete C) Delete D) Alt+Delete

26) Simgenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sil B) Yinele C) Özellikler D) Geri al

27) Yandaki masaüstü öğesinin görevi nedir?
A) Bilgisayarım
B) Belgelerim
C) Geri dönüşüm kutusu
D) Internet Explorer

28) I II III IV Yandaki simgelerin hangisi ağ paylaşımına açılmıştır
A) I-II B) II-III C) I-IV D) II-IV

29)Yukarıdaki yazıcı simgeleri için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) I. yazıcı paylaşıma açılmış , II. Yazıcı paylaşıma açılmamış
B) I. Yazıcı paylaşıma açılmamış, II. Yazıcı paylaşıma açılmış
C) I. Yazıcı varsayılan olarak atanmış, II. Yazıcı varsayılan olarak atanmamış
D) I. Yazıcı varsayılan olarak atanmamış, II. Yazıcı varsayılan olarak atanmış

30) yandaki simgenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kapat B) Yardım C) Çalıştır D) Ara

31) Aşağıdakilerden hangisinde Not defteri ve Paint Programlarında hazırlanan dosyaların uzantıları doğru olarak belirtilmiştir?
A) TXT (Not Defteri),BMP (Paint)
B) DOC (Not Defteri), TXT (Paint)
C) DOC (Not Defteri),XLS (Paint)
D) EXE (Not Defteri), BMP (Paint)

32) Windows’tan Komut İstemi’ne aşağıdakilerden hangisi ile geçilir?
A) Başlat – Programlar – Windows Gezgini
B) Başlat – Programlar – Donatılar- Komut İstemi
C) Başlat – Programlar – Komut İstemi
D) Bilgisayarım – Denetim Masası – Komut İstemi

33) Ekran Koruyucu hangi seçenek ile ayarlanır?
A) Denetim Masası – Görüntü
B) Başlat – Bul – Görüntü
C) Denetim Masası – Ayarlar
D) Başlat – Çalıştır

34) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Windows’un renk ayarlarını değiştirmek için kullanılır?
A) Denetim Masası – Görüntü – Artalan – Ekran Koruyucu
B) Denetim Masası – Görüntü – Ekran Koruyucu
C) Denetim Masası – Görüntü – Artalan
D) Denetim Masası – Görüntü – Görünüm –Gelişmiş

35) Bir dosya üzerinde aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılamaz?
A) Dosya kopyalanır
B) Dosya Bilgisayarım simgesine kopyalanır.
C) Dosya silinebilir.
D) Dosya başka bir klasörün içerisine taşınabilir.

36) Bilgisayarın RAM’i , İşlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir?
A) Denetim Masası– Görüntü
B) Denetim Masası–Program Ekle/Kaldır
C) Denetim Masası – Sistem
D) Denetim Masası – Yeni Donanım Ekle

37) Yukarıdaki (Hızlı Başlat) simgeleri eklemek veya kaldırmak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılmalıdır?
A) Masaüstünde sağ tuş – Özellikler
B) Dosya menüsü – Özellikler
C) Görev Çubuğu sol tuş – Özellikler
D) Görev Çubuğu sağ tuş – Araç Çubukları

38) Bir pencerenin araç/durum çubuğu nereden iptal edilir?
A) Dosya B) Düzen C) Görünüm D) Araçlar

39) Windows da yeni bir yazıcı ekleme işlemi nereden yapılır?
A) Başlat – Ayarlar – Yazıcılar ve Fakslar – Yazıcı ekle
B) Denetim masası – Program Ekle/Kaldır – Yazıcı Ekle
C) Başlat – Programlar –Yazıcılar – Yazıcı ekle
D) Başlat – Programlar – Donatılar – Yazıcı ekle

40) Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Denetim Menüsünü açar.
B) Başlat Menüsünü açar.
C) Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
D) Açık olan tüm programları kapatır.

41) Açık olan herhangi bir program nasıl kapatılır?
A) Ctrl +Tab B) Alt + Tab C) Ctrl + F4 D) Alt + F4

42) Biçimlendirme işlemi yapılmış bir manyetik ortam için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Sistem dosyaları yüklenmiştir
B) Sectorler oluşturulmuştur
C) Windows açılış için gerekli dosyalar yüklenmiştir.
D) Trackler oluşturulmuştur

43) Hard disk’in etiket ismini nasıl değiştirebiliriz?
A) Bilgisayarım – Denetim Masası – Sistem – Genel
B) Bilgisayarım Klasöründe sürücü üzerinde sağ tıklanır–Özellikler–Genel
C) Bilgisayarım Klasöründe sürücü üzerinde sol tıklanır – Özellikler – Genel
D) Bilgisayarım – Denetim Masası – Özellikler – Genel

44) Aşağıdakilerden hangisi aynı türdeki dosyaları bir araya getirir.
A) Farenin sol tuşu – simgeleri diz – Türe göre
B) Farenin sağ tuşu – özellikler – Türe göre
C) Farenin sağ tuşu – Yeni – Türe göre
D) Farenin sağ tuşu – simgeleri yerleştir – Türe göre

45) Windows işletim sistemi açıldığında bir uygulamanın otomatik olarak çalışabilmesi için o uygulamanın nerede bulunması gerekmektedir?
A) Başlat – Programlar- Donatılar – Başlangıç
B) Başlat – Başlangıç
C) Başlat – Programlar – Başlangıç
D) Başlat – Ayarlar

46) 2. Karakteri “e” olan çalıştırılabilir program dosyalarını aramak için arama bölümüne aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) *e.com
B) ??e*.com
C) ?e*.exe
D) ?e*.dll

47) Aşağıdakilerden hangisi rakamları arttırıp azaltmak için
kullanılır?
A) B) C) D)

48) Internet Explorer penceresinde yandaki adres çubuğunun görevi nedir?
A) Formül yazmamızı sağlar.
B) Web sayfasının adresini yazmamızı sağlar.
C) Açmak istediğimiz programın adını yazmamızı sağlar.
D) Hiçbir işe yaramaz.

49) Aşağıdakilerden hangisi web sayfasına örnek teşkil eder?
A) www.meb.gov.tr
B) ftp://meb.gov.tr
C) info@meb.gov.tr
D) www.meb@gov.tr

50) Aşağıdakilerden hangisi devlet kurumuna ait bir sayfa ifadesidir?
A) www.xxx.gov.tr
B) www.xxx.net
C) www.xxx.com
D) www.xxx.edu

51) Windows’ta Film veya müzik dosyaları hangi programla çalıştırır?
A) Windows Media Player
B) Ses Denetimi
C) Ses Kaydedicisi
D) Ses Değiştirici

52) Dosyaları gizlemek / göstermek için aşağıdaki seçeneklerden hangisini çalıştırmalıyız?
A) Denetim Masası –Bölge ve Dil Seçenekleri –Diller–Tüm Dosyaları Göster
B) Denetim Masası – Klasör Seçenekleri – Görünüm
C) Denetim Masası – Klavye / Hız– Görünüm
D) Denetim Masası – Klasör Seçenekleri / Genel

53.) Hangisi geri al işleminin kısayol tuşudur?
A) Ctrl + E B) Alt + Z C)Shift + Yön tuşları D)Ctrl + Z

54) Bir program simge durumuna getirildiğinde aşağıda verilen seçeneklerden hangisi olur?
A) Program tamamen kapanır
B) Program geçici olarak kaybolur
C) Program simge durumunda masaüstüne yerleşir
D) Program simge durumunda görev çubuğuna yerleşir

55) Windows işletim sisteminde çözünürlüğü “1024×768” olarak değiştirmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
A) Başlat\Ayarlar\Denetim Masası\Sistem
B) Başlat\Ayarlar\Denetim Masası\Görüntü\Görünüm
C) Başlat\Ayarlar\Denetim Masası\Görüntü\Ayarlar
D) Başlat\Ayarlar\Denetim Masası\Tarih ve Saat

56) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın işlem hızını etkiler?
1. Disk Birleştirme İşlemi 2. Bilgisayarın RAM’ i 3. Ekran Kartı Özellikleri
A ) 1, 2 B) 1, 2, 3 C) 2 D) 1,3

57) Windows Gezgininde Araç Çubuğundaki düğmesi ne amaçla kullanılır?
A) Dosya ve Klasörlerin tümünü seçer.
B) Dosya ve Klasörleri büyük simge olarak gösterir.
C) Bir üst Klasöre (seviyeye) çıkar.
D) Dosya ve Klasörleri özelliklerini gösterir.

58. Windows ortamında bir klasörün görünümünü değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A) Dosya/Değiştir
B) Düzen/Özellikler
C) Dosya/Özellikler
D) Görünüm/Özelleştir

Cevaplar

1C 2D 3A 4B 5C 6A 7C 8B 9D 10C 11B 12D 13C 14A 15B 16A 17C 18D 19C 20D 21C 22B 23A 24D 25A 26A 27D 28C 29D 30B 31A 32B 33A 34D 35B 36C 37D 38C 39A 40C 41D 42C 43B 44D 45C 46C 47A 48B 49A 50A 51A 52B 53D 54D 55C 56B 57C 58D

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super