Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


1-Analog iletişim nedir?
Cevap:Bilgilerin ses dalgaları gibi sürekli sinyallerin modülasyonuyla iletildiği bir iletişim türüdür.

2-IP Adresi nedir? Örnek veriniz.
Cevap:Internete ya da diğer herhangi bir bilgisayar ağına bağlı cihazların, ağ üzerinden birbirlerine veri yollamak için kullandıkları adrestir. Örnek: 192.168.1.5

3-ADSL Modemde
a) DSL Işığı yanıyorsa
b) DSL Işığı yanıp sönüyorsa
c) DSL Işığı yanmıyorsa Ne anlama gelmektedir?
Cevap:
A)ADSL hattı bağlı ve aktiftir
B)ADSL bağlantısı kurulmaya çalışıyor
C)ADSL hattı bağlı değil veya bağlantı yoktur

4-Bant genişliği nedir?
Cevap:Bir haberleşme hattının taşıyabildiği frekans aralığıdır.

5-Periyot nedir?
Cevap:Bir çevrim için gereken süreye periyot denir.

6-Seri iletişim nedir?
Cevap:Bilginin tek bir iletim yolu üzerinden aktarılması işlemidir.

7-Seri iletişim türleri nelerdir?
Cevap:Senkron iletişim  Asenkron iletişin  Isokron iletişim

8-Paralel iletişim nedir.
Cevap:Dijital olarak kodlanmış bilginin tüm bitlerinin ayni anda transfer edildiği iletişim türüne denir

9-LAN nedir?
Cevap:Bir yerleşke veya bir kurum içerisinde oluşturulan dışa kapalı ağlardır.

10-MAN nedir? Örnek veriniz ?
Cevap:Yerel alan ağlarından biraz daha büyük ağlar denilir. Üniversitelerde, büyük iş yerlerinde oluşturulan ağlar bu kategoriye girer.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super