Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı

 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


1- Yıldız topolojisi nedir?
Cevap:İletişimin gerçekleşmesi için bir merkezî birim bulunduğu ve bütün istasyonların bu merkezî birime bağlandığı topoloji türüdür.

2-Yıldız topolojisinin örnek bir bağlantı şeklini çiziniz.
Cevap:

ag-sistemleri-ve-yonlendirme-1
ag-sistemleri-ve-yonlendirme-1

3-Ring halka topolojisini çiziniz.
Cevap:

ag-sistemleri-ve-yonlendirme-2
ag-sistemleri-ve-yonlendirme-2

4-Topoloji çeşitleri nelerdir yazınız?
Cevap:1- Halka 2-Yol 3-Yıldız 4-Mesh 5-Ağaç Topolojisi.

5-Ağ kablolalama da düz bağlantı hangi tür cihazların birbiri ile bağlanması için kullanılır?
Cevap:Farklı tür cihazları ağ üzerinde birbirine bağlamak için kullanılır.

6-Ağ kablolalama da çarpraz bağlantı hangi tür cihazların birbiri ile bağlanması için kullanılır?
Cevap:Aynı tür cihazları ağ üzerinde birbirine bağlamak için kullanılır.

7-568A kablolama şemasına göre renk sıraları nasıl olmalıdır?
Cevap:Yeşil beyaz – yeşil – turuncu beyaz – mavi – mavi beyaz – turuncu – kahverengi beyaz – kahverengi

8-568B kablolama şemasına göre renk sıraları nasıl olmalıdır?
Cevap:Turuncu beyaz – turuncu – yeşil beyaz – mavi – mavi beyaz – yeşil – kahverengi beyaz – kahverengi

9-Fiber optik kablo nedir?
Cevap:Ortasında bir kaç kat koruyucu madde ile sarılmış cam olan kablodur. Elektronik sinyaller yerine elektriksel parazitlerin oluşmasını engelleyen ışık iletir.

10-WAN teknolojileri nelerdir?
Cevap:1-X.25 2-ATM 3-Frame Relay 4-DSL 5- Metro Ethernet

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super