Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı

 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


1-WAN nedir? Örnek veriniz
Cevap:Yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır. Örnek : Internet

2-Router nedir?
Cevap:Ağdaki ip paketlerini bir networkten başka bir networke taşımaya yarayan cihazlara router denmektedir.

3-SAN nedir?
Cevap:Depolama alan ağının kısaltmasıdır. Bu ağ sayesinde verilere daha hızlı erişim ve daha fazla seçenek sunmaktadır

4-Hub nedir? Kaç portlu olarak üretilir ?
Cevap:Ağ elemanlarını birbirine bağlayan çok portlu bir bağdaştırıcıdır. Hublar 4,8,12,16,24 portlu olarak üretilir.

5-Hub üzerindeki Uplink portu ne işe yaramaktadır?
Cevap:Hublar arasında bağlantıların düz bağlantı ile birbirlerine bağlanmasını sağlamaktadır.

6-Switch nedir?
Cevap:Anahtar (switch) akıllı bir hub cihazıdır.

7-MAC adresi nedir?
Cevap:MAC Adresi ağ donanımlarının birbirlerini tanımlanmasını sağlayan benzersiz adreslerdir.

8-Access point cihazların görevleri nelerdir?
Cevap:Sinyal güçlendirmek, erişim noktası oluşturmak ve sinyalleri kablosuz olarak iletmektir

9-Modem nedir?
Cevap:Modemler bilgisayardaki verileri yani dijital sinyali, analog sinyale çevirerek kablo üzerinden iletilmesini sağlayan cihazlardır.

10-A) Bus (Yol) topolojisi nedir?
Cevap:
A)Bir istemci grubunun veri yolu adı verilen bir paylaşılmış iletişim hattı üzerinden bağlı olduğu ağ mimarisidir B) BNC Konnektör

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super