Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi 1. Dönem 2. Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi 1. Dönem 2. Yazılı

Lisesi 9. Sınıflar
Bilgi Ve İletişim Teknolojileri 
Dersi 1. Dönem 2. Yazılı


1. Çalışma sayfasında o an seçili olan hücreye ne ad verilir?
A) Aktif Hücre
B) Ad Kutusu
C) Satır Başlıkları
D) Formül Hücresi
E) Başlık Hücresi

2. Klavyeden hangi tuş takımını kullanarak çalışma kitabımızı kapatabiliriz?
A) Ctrl +K
B) Alt + F1
C) Ctrl + A
D) Ctrl + F4
E) Alt + F4

3. Yeni bir çalışma kitabı açmak için Standart Araç çubuğundaki hangi kısayol kullanılır?

A)Ctrl+O
B) Ctrl+N
C) Ctrl+S
D) Ctrl+A
E) Ctrl+X

4. MS Word programında hazırlanmış belgeler aşağıdaki dosya format biçimlerindenhangisi ile kaydedilebilir?

A) Müzik dosyası
B) Ses dosyası
C) Web sayfası
D) Video dosyası
E) Görüntü dosyası

5. MS Word programında oluşturulmuş bir belgeyi değişik bir isimle saklamak için aşağıdakiseçeneklerden hangisi kullanılır?

A) Dosya Menüsü – Farklı Kaydet
B) Dosya Menüsü – Ad Değiştir
C) Düzen Menüsü – Yeni Adla Kaydet
D) Dosya Menüsü – Kaydet
E) Dosya Menüsü – Değiştir

6. MS Word programında belgeyi kaydetmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerdenhangisidir?

A) CTRL + Y
B) CTRL + K
C) CTRL + U
D) CTRL + S
E) CTRL + H

7. MS Word programında yeni bir belge açmak için aşağıdaki yollardan hangisi kullanılır?

A) Dosya Menüsü – Yeni
B) Dosya Menüsü – Aç
C) Dosya Menüsü – Yeni Aç
D) Dosya Menüsü – Yenile
E) Dosya Menüsü – Kapat

8. Aşağıdakilerden hangisi taşıma işleminin uygulanışıdır?

A) Kes – Kopyala
B) Kes – Yapıştır
C) Kopyala – Yapıştır
D) Kopyala – Taşı
E) Kopyala – Kes

9. İmlecin konumlandığı noktadan sağa doğru silme işlemi gerçekleştiren klavye tuşu aşağıdakilerdenhangisidir?

A) Shift
B) Backspace
C) Spacebar
D) Yön Tuşları
E) Delete

10. MS Word programında metin düzeninden bağımsız seçimler yapmak için hangi klavyetuşu kullanılır?

A) Alt
B) Shift
C) Ctrl
D) Tab
E) F1

11. MS Word programında yapılan işlemi geri alma işlemi için aşağıdaki yollardan hangisikullanılır?

A) Düzen Menüsü – Yinele
B) Düzen Menüsü – Geri
C) Düzen Menüsü – Geri Al
D) Düzen Menüsü – Yenile
E) Düzen Menüsü – Değiştir

12. MS Word programında belgemize sayfa numarası eklemek için hangi yol izlenir?

A) Ekle Menüsü – Simge
B) Ekle Menüsü – Kesme
C) Ekle Menüsü – Numaralandırma
D) Ekle Menüsü – Nesne
E) Ekle Menüsü – Sayfa Numaraları

13. MS Word programında Yazım Denetimi ve Dil Bilgisi penceresinde sözcükte olmayan bir kelimeyi belgenin tamamında yenisi ile değiştirmek için hangisi kullanılır?

A) Bir kez yok say
B) Tümünü yok say
C) Değiştir
D) Tümünü değiştir
E) Yok say

14. MS Word programında sayfamızı yatay olarak kullanmak için hangi yol kullanılır?

A) Dosya Menüsü – Kenar Boşlukları – Yönlendirme Yatay
B) Dosya Menüsü – Kâğıt – Yönlendirme – Yatay
C) Dosya Menüsü – Düzen – Yönlendirme – Yatay
D) Dosya Menüsü – Kenar Boşlukları – Önizleme – Yatay
E) Dosya Menüsü – Yatay

15. MS Word programında sayfaya kenarlık eklemek için hangi yol kullanılır?

A) Biçim Menüsü – Sayfa Yapısı – Kenar Boşlukları
B) Biçim Menüsü – Sayfa Yapısı – Kenarlık ve Gölgelendirme
C) Biçim Menüsü – Sayfa Yapısı – Düzen
D) Biçim Menüsü – Sayfa Yapısı – Stiller ve Biçimlendirme
E) Biçim Menüsü – Sayfa Yapısı – Stiller

16. MS Word programında yazdırma işlemi için kullanılan klavye tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) CTRL + A
B) CTRL + X
C) CTRL + K
D) CTRL + P
E) CTRL + C

17. MS Word programında simgesinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Baskı önizleme
B) Yazıcı ayarları
C) Yazdır
D) Kaydet
E) Farklı kaydet

18. MS Word programında yazdır penceresinde belgemizden kaç adet çıktı alınacağını belirlediğimiz bölümün adı nedir?

A) Sayfa aralığı
B) Yakınlaştır
C) Sayfa yönü
D) Yazıcı
E) Kopya sayısı

19. MS Word programında oluşturulan tabloda satır eksik gelirse hangi komut yardımıylayeni satır eklenebilir?

A) Ekle
B) Tablo Ekle
C) Satır Ekle
D) Sütun Ekle
E) Hücre Ekle

20. Ctrl + S klavye kısayol tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Baskı Önizleme
B) Kaydet
C) Farklı Kaydet
D) Yazdır
E) Değiştir

21. Aşağıdakilerden hangisi önceden kaydedilen bir dosyayı açmak için kullanılır?

A) CTRL + S
B) CTRL + Y
C) CTRL + P
D) CTRL + N
E) CTRL + O

22. Aşağıdakilerden hangisi Wordpad’de yeni boş bir sayfa açmak için kullanılır?

A)Ctrl+O
B) Ctrl+N
C) Ctrl+S
D) Ctrl+A
E) Ctrl+X

23. Aşağıdakilerden hangisi bir metin belgesinin uzantısıdır?

A) Bmp
B) Doc
C) Xls
D) Mp3
E) Wav

24. Bir dosyanın özelliklerini görmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?

A) Sağ Tuş-Yeni
B) Sağ Tuş-Düzenle
C) Sağ Tuş-Aç
D) Sağ Tuş- Özellikler
E) Sağ Tuş –Kopyala

25. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir?

A) Shift + Delete
B) Ctrl + Delete
C) Delete
D) Alt + Delete
E) Ctrl+Esc

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
A E B C A D A B E A C E D
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  
C B D C E C B E B B D A

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super