Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) | Kazım ŞİMŞEK

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test)

• Bilgisayar açıldığı anda işlemciye tüm diğer donanımları sırasıyla tanıtır.
• Donanımların temel iletişim protokollerini belirler.
• İşletim sisteminin başlangıç öğelerinin herhangi bir sürücüden (H.d.d, CD-ROM vb.) yüklenmesini sağlar.

1) Yukarıda belirtilen görevleri yapan yazılım aşağıdakilerden hangisidir?

a) Windows
b) BIOS
c) POST
d) CMOS
e) Güvenlik Yazılı

2) Bilgisayarın ilk açılışında temel bileşenlerin(Güç kaynağı, İşlemci, RAM, Ekran Kartı, Klavye vb.) çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Windows
b) BIOS
c) POST
d) CMOS
e) DRAM

3) BIOS ayarları aşağıdaki yongalardan hangisinde saklanır?

a) Windows
b) BIOS
c) POST
d) CMOS
e) ECU

4) BIOS menüsüne giriş için aşağıdaki tuşlardan hangisi kullanılır?

a) F10
b) F12
c) DEL
d) HOME
e) END

5) BIOS arayüzünde sistem tarihi ve saati gibi basit ayarlamalar ve bilgilerin bulunduğu menü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Main
b) Advanced
c) Security
d) Boot
e) Power

6) BIOS arayüzünde USB hızı gibi gelişmiş ayarlamalar ve bilgilerin bulunduğu menü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Main
b) Advanced
c) Security
d) Boot
e) Power

7) BIOS arayüzünde bilgisayarın ilk açılış ve önyükleme ayarlarının bulunduğu menü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Main
b) Advanced
c) Security
d) Boot
e) Power

8) BIOS menüsünde yapılan değişiklikleri kaydedip, çıkmak için aşağıdaki tuşlardan hangisi kullanılır?

a) F10
b) F12
c) DEL
d) HOME
e) F3

9) Sistem hoparlöründen sürekli bir ses duyuluyorsa aşağıdaki arızalardan hangisi oluşmuştur?

a) Güç Kaynağı Arızası
b) Anakart Arızası
c) BIOS Çipi Arızası
d) Ekran Kartı Arızası
e) Hiçbiri

10) Sistem hoparlöründen birçok kısa bip sesi duyuluyorsa aşağıdaki arızalardan hangisi oluşmuştur?

a) Güç Kaynağı Arızası
b) Anakart Arızası
c) BIOS Çipi Arızası
d) Ekran Kartı Arızası
e) Hiçbiri

11) Sistem hoparlöründen 5 kısa ses duyuluyorsa aşağıdaki arızalardan hangisi oluşmuştur?

a) Güç Kaynağı Arızası
b) Anakart Arızası
c) İşlemci Arızası
d) Ekran Kartı Arızası
e) Hiçbiri

12) Bilgisayarın ekran kartında arıza varsa sistem hoparlöründen duyulacak hata sesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) 1 uzun ses
b) 1 uzun 1 kısa
c) 1 uzun 2 kısa
d) 2 uzun
e) Hiçbiri

13) BIOS piliniz bitmiş veya bitmek üzere ise ekranda görülecek yazılı hata mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a) BIOS ROM Checksum Error – System Halted
b) CMOS Battery Failed
c) Keyboard Error Or No Keyboard Present
d) Hard Disk(s) Fail
e) Hiçbiri

14) Klavyeniz takılı değilse yada çalışmıyor ise ekranda görülecek yazılı hata mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a) BIOS ROM Checksum Error – System Halted
b) CMOS Battery Failed
c) Keyboard Error Or No Keyboard Present
d) Hard Disk(s) Fail
e) Hiçbiri

15) Bilgisayarınızın sabit diski bozuk veya ayarları hatalı ise ekranda görülecek yazılı hata mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a) BIOS ROM Checksum Error – System Halted
b) CMOS Battery Failed
c) Keyboard Error Or No Keyboard Present
d) Hard Disk(s) Fail
e) Hiçbiri

16) Aşağıdakilerden hangisi iki veya daha fazla işletim sisteminin aynı bilgisayara kurulması istenilen durumlarda gerçekleştirilen kurulum tipidir?

a) İlk Kurma
b) Yükseltme
c) Yedekleme
d) Çift Açılma
e) Hiçbiri

17) Aşağıdakilerden hangisinde ilk kurma yapılırken izlenen adımlar doğru sırada verilmiştir?

a) Bölümleme-Kurulum Adımları-Biçimlendirme
b) Bölümleme-Biçimlendirme-Kurulum Adımları
c) Biçimlendirme-Bölümleme-Kurulum Adımları
d) Kurulum Adımları-Biçimlendirme-Bölümleme
e) Kurulum Adımları-Bölümleme-Biçimlendirme

18) Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir?

a) MacOS
b) Windows 10
c) Windows 7
d) Linux
e) Hiçbiri

19) İşletim sistemi DVD’si olan bir kullanıcı tarafından bilgisayara ilk kurulum yapılırken Boot Menüsünde yer alan Boot Priority seçeneğinde ilk sırada hangi aygıt yer almalıdır?

a) HDD
b) CD/DVD
c) NIC
d) USB
e) CPU

20) İşletim sistemi genellikle hangi disk bölümüne kurulur?

a) C:
b) D:
c) E:
d) F:
e) Hiçbiri

21) Her donanım birimi işletim sistemiyle iletişim kurmak için bir kısım tanıtım dosyaları kullanır. Aşağıdakilerden hangisi bu dosyalar verilen isimdir?

a) Sistem Dosyası
b) İnf Dosyası
c) Sürücü
d) Metadata
e) Hiçbiri

22) Aşağıdakilerden hangisi ile Aygıt Yöneticisi penceresine erişilir?

a) Masaüstü-Sağ Tuş Özellikler
b) Başlat-Dontaılar-Sistem
c) Denetim Masası-Aygıt Yöneticisi
d) Denetim Masası-Sistem ve Güvenlik-Sistem-Aygıt Yöneticisi
e) Hiçbiri

23) Bir aygıt için yanlış bir sürücü yüklüyse veya herhangi bir sürücü yüklenmemişse ya da sürücü düzgün bir şekilde yüklenmemişse, aygıt yöneticisinde aygıtın yanında aşağıdaki işaretlerden hangisi vardır?

a) Kırmızı Çarpı
b) Yeşil Soru İşareti
c) Sarı Ünlem
d) Mavi Artı
e) Hiçbiri

24) Bir aygıt için uyumlu sürücü yüklenmiş ancak aygıtın tüm işlevleri kullanılamıyorsa; aygıt yöneticisinde aygıtın yanında aşağıdaki işaretlerden hangisi vardır?

a) Kırmızı Çarpı
b) Yeşil Soru İşareti
c) Sarı Ünlem
d) Mavi Artı
e) Hiçbiri

25) Aygıt yöneticisinde aygıtın yanında Kırmızı Çarpı işareti varsa aygıt için aşağıdaki hangisi söylenebilir?

a) Aygıt doğru yüklenmiştir.
b) Aygıt sürücüsü eksik yüklenmiştir.
c) Aygıtın eski sürücüsü yüklenmiştir.
d) Aygıt devre dışıdır.
e) Hiçbiri

26) Sürücüleri elle yüklemek için Denetim Masası’ndan hangi seçenek kullanılır?

a) Program Ekle
b) Donanım Ekle
c) Sistem
d) Yönetimsel Araçlar
e) Yükseltme

27) Diskte yer açarak bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlamak ve sabit diskteki gereksiz dosyaları azaltmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

a) Disk Temizleme
b) Disk Birleştirme
c) Sistem Geri Yükleme
d) Kayıt Defteri
e) Geri Dönüşüm Kutusu

28) Sabit disk birimlerindeki verileri yeniden düzenleyen ve parçalanmış verileri yeniden bir araya getiren araç aşağıdakilerden hangisidir?

a) Disk Temizleme
b) Disk Birleştirme
c) Sistem Geri Yükleme
d) Kayıt Defteri
e) Editör

29) İşletim sisteminde bulunan; sistem donanımı, yüklü programlar, ayarlar ve bilgisayardaki tüm kullanıcı hesaplarının profilleri ile ilgili önemli bilgileri içeren veritabanı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Disk Temizleme
b) Disk Birleştirme
c) Sistem Geri Yükleme
d) Kayıt Defteri
e) Hiçbiri

30) Aşağıdakilerden hangisi, kurulduğu konumda gelen ve giden ağ trafiğini kontrol ederek bilgisayarınıza ya da bilgisayar ağınıza yetkisiz veya istemediğiniz kişilerin çeşitli yollardan erişim sağlamasını engellemeye yarayan yazılım veya donanımdır?

a) Antivirüs
b) Güvenlik Duvarı
c) Anti-Spam Filtresi
d) Disk Temizleyici
e) Hiçbiri

31) Bir bilgisayarın bütün ayarları ve dokümanları ile birlikte alınmış yedeği aşağıdakilerden hangisidir?

a) Geri Yükleme Noktası
b) Evrak Çantası
c) Sistem İmajı
d) Sistem Noktası
e) Evrak Çantası

32) Cat5 kablolar için kullanılan 586-A standardında yer alan renkleri sırasıyla yazınız.

Yeşil Beyaz – Yeşil Turuncu – Mavi Beyaz – Beyaz Turuncu – Kahve Beyaz – Kahve

33) Cat5 kablolar için kullanılan 586-B standardında yer alan renkleri sırasıyla yazınız.

Turuncu Beyaz – Turuncu – Yeşil Beyaz Mavi – Mavi Beyaz Yeşil- Kahve Beyaz – Kahve

CEVAP ANAHTARI:

1B 2C 3D 4C 5A 6B 7D 8A 9A 10B 11C 12C 13B 14C 15D 16D 17B 18D 19B 20A 21C 22D 23C 24B 25D 26B 27A 28B 29D 30B 31C

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super