Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi 1. Dönem 3. Yazılı Sınavı Soruları | Kazım ŞİMŞEK

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi 1. Dönem 3. Yazılı Sınavı Soruları

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi 1. Dönem 3. Yazılı Sınavı Soruları

1. Çevre birimlerinin bir iş yapmak için işlemciden izin istemlerini, sıraya girmelerini sağlayan sistemin adı nedir?
A ) PCI
B ) IRQ
C ) I/O
D ) BIOS

2. Sabit disklerde kafanın, bir veriye erişebilmesi için bir izden diğer bir ize geçerken kaydettiği zaman aşağıdakilerden hangisidir?
A ) Veri Erişim Hızı
B ) RPM
C ) SCSI
D ) IDE

3. NTFS dosya sisteminde bir dosyanın uzunluğu en fazla ne kadar olabilir?
A ) 2 GB
B ) 4 GB
C ) 8 GB
D ) 16 GB

4. Programların üzerinde çalıştırıldığı, üretilen sonuçların geçici olarak saklandığı bellek türü aşağıdakilerden hangisidir?
A ) RAM
B ) ROM
C ) FLASH
D ) Yardımcı bellek

5. Bir Harddisk kurulum aşamasında istenilen bölüme Windows kurmak için hangi tuşa basılır?
A ) Enter
B ) D
C ) L
D ) C

6. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemi kurmak için gerekli değildir ?
A) CD-ROM sürücü
B) Ekran kartı
C) Ses kartı
D) Klavye

7. 17 inç monitörün cm cinsinden boyu yaklaşık ne kadardır?
A) 37  B) 40
C) 43 
D) 45

8. Piksel (nokta) kavramı verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) RGB hücrelerinin birleşiminden oluşmuştur.
B) Piksel aralığının az olması, monitörün kalitesini artırır.
C) 1 bit renk derinliğinde bir pikselde sadece 2 renk oluşturulur.
D) Monitörlerin içinde bulunan piksel sayısının az olması kalitesini artırır.

9. LCD Ekranlarda üretim hatası sonucu oluşan noktalara ne ad verilir?
A) Nokta aralığı (Dot Pitch)
B) Renk derinliği (Bit Depth)
C) Ölü nokta (Bad Pixel)
D) Tazeleme oranı (Refresh Rate)

10. İşletim sistemi kurulum ekranında yeni bölüm oluşturmak için hangi tuşa basılır.
A)Enter
B)C
C)L
D)D

11.  İşletim sistemi kurulum ekranında bir bölümü silmek için hangi tuşa basılır?
A) A
B) B
C) C
D) D

12. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemi değildir?
A) Windows
B) Dos
C) Word
D) Novel

13. Plazma monitörlerdeki görüntünün kalitesi hangi özelliğine bağlıdır?
A) Ekranının büyük olmasına
B) Çok elektrik harcamasına
C) Kontrast ve parlaklık oranı
D) Çok İnce yapıda olmasına

14. Plazma monitörlerdeki görüntünün kalitesi hangi özelliğine bağlıdır?
A) Ekranının büyük olmasına
B) Çok elektrik harcamasına
C) Kontrast ve parlaklık oranı
D) Çok ince yapıda olmasına

15. Aşağıdaki ortamlardan hangisi projeksiyon sistemlerinin görüntüsünün seyredilmesi için uygundur?
A) Aydınlık ortam
B) Nemli ortam
C) Sisli ortam
D) Karanlık ortam

16-30 Sorular Doğru/Yanlış sorulardır. 15*2=30 puan

16. Sabit disklerin bölümlendirilmesi, iki veya daha fazla işletim sisteminin aynı bilgisayara kurulabilmesi için gereklidir. ( )

17.  Nokta vuruşlu yazıcıların baskı hızları diğer yazıcılara oranla yüksektir. (…….)

18.  Nokta vuruşlu yazıcıların grafik yetenekleri düşüktür. (…….)

19.  Çok Fonksiyonlu Yazıcılarda tarayıcı özelliği yoktur. (……)

20.  Piezo elektrik yönteminde mürekkep ısıtılarak püskürtülür. (…….)

21.  Termal yazıcılarda kartuş kullanılır. (……)

22.  Klavyelerin kendi içlerinde mikro işlemcileri bulunmaktadır. (…….)

23.  Q klavyede harfler, Türkçe yazım diline uygun olarak sıralandırılmıştır. (……)

24.  Doğrultucular, DC gerilimi, AC gerilime dönüştüren devrelerdir. (……..)

25.  Darbe, kısa süreli gerilim düşüklüğüdür. (…….)

26.  Elektrik kesildiği andan itibaren UPS’in sisteme enerji sağlayabildiği süreye Destek Süresi denir. (……..)

27.  Rom anakart üzerine sonradan takılan bir çiptir. (……..)

28.  BIOS, ROM içerisinde bulunan bir yazılımdır. (……..)

29.  BIOS, bilgisayar ilk açıldığında çalışır ve POST testini gerçekleştirir. (……..)

30.  POST, bilgisayarda bulunan donanımın doğru çalışıp çalışmadığını test eder. (……..)

31-40 Sorular boşluk doldurmadır. 10*4=40 puan

31._____________, yazıcının saniyede bastığı karakter sayısıdır.

32.  Nokta vuruşlu yazıcılarda_____________ kartuş kullanılır.

33.  Günümüzde _______ bağlantılı klavyeler çoğunluktadır.

34.  Optik farelerin alt kısmında top yerine ___________ bulunmaktadır.

35.  En son çıkan Microsoft İşletim sistemi ___________

36.  ____________, en güvenilir dosya sistemidir.

37. ________ , doğrultucudan veya aküden gelen DC gerilimi, AC gerilime dönüştürür

38.  BIOS’ta yapılan ayar değişiklikleri, _________’a kaydedilir.

39.  “Hard Disk(s) Fail” hata mesajı, _______________ anlamına gelir.

40. ____________, Genellikle Flash disklerde kullanılan dosya yönetim sistemidir.

 Cevaplar
1 B
2 A
3 D
4 A
5 A
6 C
7 C
8 D
9 C
10 B
11 D
12 C
13 C
14 C
15 D
16 D
17 Y
18 D
19 Y
20 Y
21 Y
22 D
23 Y
24 Y
25 Y
26 D
27 Y
28 D
29 D
30 D
31 cps
32 Şerit
33 USB
34 Led
35 Windows 7
36 Sıfır
37 NTFS
38 CMOS
39 Hard disk hatası
40 FAT32

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super