Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı

 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Nesne Tabanlı Programlama Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


Soru1: Form özelliklerinden Cursor ne demektir?
Cevap1:Fare işaretçisinin şeklini değiştirir.

Soru2: Form özelliklerinden Font ne demektir?
Cevap2:Yazının tipini ve boyutunu ayarlar.

Soru3: Form özelliklerinden ForeColor ne demektir?
Cevap3:Formda bulunan yazıların rengini ayarlar

Soru4: Form özelliklerinden Locked ne demektir?
Cevap4:Formu kilitler ya da kilidi açar.

Soru5: Form özelliklerinde MaximizeBox ne demektir?
Cevap5:Formun tam ekran olmasını sağlayan düğme ayarıdır.

Soru6: Form özelliklerinde MinimizeBox ne demektir?
Cevap6:Formu simge durumuna getirmeyi düğme ayarıdır.

Soru7: Form özelliklerinde Opacitiy ne demektir?
Cevap7:Formun şeffaflık derecesini ayarlar

Soru8: Form özelliklerinde Padding ne demektir?
Cevap8:Formun iç kenar boşluklarını ayarlar.

Soru9: Form özelliklerinde ShowIcon ne demektir?
Cevap9:Formun icon resmini gösterir ya da gizler

Soru10: Form özelliklerinde Size ne demektir?
Cevap10:Formun boyutlarını ayarlar

Soru11: Form özelliklerinde StartPosition ne demektir?
Cevap11:Formun başlangıç pozisyonunu ayarlar

Soru12: Form özelliklerinde Text ne demektir?
Cevap12:Formun başlığını belirtir

Soru13: Form özelliklerinde WindowState ne demektir?
Cevap13:Formun açılma biçimini ayarlar.

Soru14: Form özelliklerinde Location ne demektir?
Cevap14:Formun başlangıç koordinatlarını belirler.

Soru15: Form özelliklerinde Language ne demektir?
Cevap15:Formun Dilini ayarlamamızı sağlar

Soru16: Form üzerinde yazı yazmamızı sağlayan nesne nedir?
Cevap16:Form üzerinde yazı yazmamızı sağlayan nesne textbox nesnesidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super