Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı

 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Nesne Tabanlı Programlama Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


Soru1: Form üzerinde yazı yazmamızı sağlayan nesne nedir?
Cevap1: Textbox

Soru2: Form üzerinde birden fazla seçenek seçmemizi sağlayan nesne nedir?
Cevap2: Checkbox

Soru3: Form üzerinde sadece bir seçenek seçmemizi sağlayan nesne nedir?
Cevap3: RadioButton

Soru4: Form üzerinde resim eklememizi sağlayan nesne nedir?
Cevap4: PictureBox

Soru5: Formda veritabanı kayıtlarını liste şeklinde gösteren nesne nedir?
Cevap5: DataGridView

Soru6: Form üzerinde tarih göstermemizi sağlayan nesne nedir?
Cevap6: DateTimePicker

Soru7: Button1 nesnesinin yazı rengini değiştiren kod nedir?
Cevap7:Button1.Forecolor=”Color.Red”

Soru8: TextBox1 nesnesinin zemin rengini değiştiren kod nedir?
Cevap8:TextBox1.Backcolor=”Color.Blue”

Soru9: TextBox1 nesnesi pasif yapmak için gereken kod nedir?
Cevap9:TextBox1.Enabled=”False”

Soru10: TextBox1 nesnesi görünmez yapmak için gereken kod nedir?
Cevap10:TextBox1.Visible=”False”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super