Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Nesne Tabanlı Programlama 2.Dönem 1.Yazılı

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Nesne Tabanlı Programlama Dersi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları


Soru1: Ogrenci tablosundaki tüm kayıtları listeleten SQL cümlesini yazın.
Cevap1:Select * From ogrenci

Soru2: Ogrenci tablosundaki ono 500 olan kaydı silen SQL cümlesini yazın.
Cevap2:Delete From ogrenci Where ono=500

Soru3: Ogrenci tablosundaki adi Ahmet olan kayıtları bularak ekranda listeleten SQL cümlesini yazın.
Cevap3:Select * From ogrenci Where adi=”Ahmet”

Soru4: Ogrenci tablosuna 100,Hasan,Yılmaz,TL11-B bilgilerinden oluşan kaydı ekleyen SQL cümlesini yazın.
Cevap4:Insert Into ogrenci (ono,adi,soyadi,sinifi) values (100,”Hasan”,”Yılmaz”,”TL11-B”)

Soru5: Ogrenci tablosuna numarası 300 olan kaydı 300,Osman,Bulut,TL12-B şeklinde güncelleyen SQL cümlesini yazın.
Cevap5:Update ogrenci set adi=”Osman”,Soyadı=”Bulut”,sinifi=”TL12-B” Where ono=300

Soru6: Adı A ile başlayan öğrencileri silen SQL cümlesini yazın.
Cevap6:Delete From Ogrenci Where adi=”%A%”

Soru7: Ogrenci tablosunda Numarası 1000 den küçük olan kayıtların adı,soyadı,isınıfını ekrana getiren SQL cümlesini yazın.
Cevap7:Select adi,soyadi,sinifi Where ono<1000

Soru8: Ogrenci tablosunda Sınıfı TL11-B olan kayıtların sınıfını 11-B yapan SQL cümlesini yazın.
Cevap8:Update Ogrenci Set sinifi=”11-B” where sinifi=”TL11-B”

Soru9: Ogrenci tablosunda Tüm kayıtların adı ve soyadını yazdıran SQL cümlesini yazın.
Cevap9:Select adi,soyadi From Ogrenci

Soru10: Ogrenci tablosundaki Tüm kayıtları silen Ogrenci tablosuna.
Cevap10:Delete From Ogrenci

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super