Paket Programlar 2.Dönem 1.Yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Paket Programlar 2.Dönem 1.Yazılı

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Paket Programlar Dersi 2.Dönem 1.Yazılı

1) Aşağıdakilerden hangisi Ofis düğmesine tıklanınca açılan dosya menüsünde bulunmaz?

A) Farklı Kaydet B) Yayımla C) Yazdır D) Eklentiler

2) Aşağıdakilerden hangisi şerit üzerindeki temel sekmelerden birisi değildir?

A) Başvurular B) Animasyonlar
C) Slayt Gösterisi D) Gözden Geçir

3) Slaytların küçük ekran görüntülerini aşağıdaki panellerden hangisinde görebiliriz?

A) Anahat B) Görünüm Çubuğu C) Slayt D) Not

4) Bir sunuyu farklı kaydetmek için kullanılan tuş birleşimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) SHIFT+S B) F12 C) CTRL+F4 D) CTRL+S

5) Aşağıdakilerden hangisi yeni bir slayt ekleme yöntemlerinden değildir?

A) CTRL+M tuş birleşimiyle
B) CTRL+N tuş birleşimiyle
C) Şerit üzerindeki ―Giriş sekmesi üzerinde bulunan ―Slaytlar bölümünden ―Yeni Slayt düğmesine tıklayarak
D) ―Slayt Paneli üzerinde boş bir alandayken farenin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden ―Yeni Slayt komutuna tıklayarak

6) Aşağıdakilerden hangisi slayt silme yöntemlerinden birisi değildir?

A) ―Slayt Panelinden seçilir ve slayt üzerinde sağ tuş tıklanır ve ―Slayt Sil komutu tıklanır.
B) ―Slayt Panelinden seçilir ve ―şerit üzerindeki ―Giriş sekmesinde yer alan ―Slaytlar bölmesinden ―Sil komutu tıklanır.
C) ―Slayt Panelinden seçilir ve klavyeden DELETE tuşuna basılır.
D) ―Slayt Panelinden seçilir ve klavyeden SPACE tuşuna basılır.

7) Gizlenen bir slaytı aşağıdaki yöntemlerin hangisiyle tekrar görünebilir yapabiliriz?

A) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve farenin sağ tuşuna tıklanarak ―Slayt Göster seçilir.
B) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve ―Görünüm menüsü altındaki ―Slayt Göster seçilir.
C) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve slaytlar üzerinde sağ tuş tıklanır, ardından açılan menüden ―Slayt Gizle komutu tıklanarak işareti kaldırılır.
D) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve slaytlar üzerinde sağ tuş tıklanır, ardından açılan menüden ―Slayt Göster komutu tıklanarak işareti kaldırılır.

8) Farklı bir sunudan slayt eklemek için kullanılan ―Slaytları Yeniden Kullan komutu hangi menü altında yer alır?

A) Giriş->Yeni Slayt B) Ekle->Yeni Slayt
C) Giriş->Düzen D) Giriş->Kopyala

9) Slayt düzeni içerisinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A) Yer tutucular B) Tablolar C) Dosya Adı D) Tema

10) Aşağıdakilerden hangisi slaytın yatay mı dikey mi olacağının ayarlandığı kısımdır?

A) Sayfa Yapısı B) Temalar C) Sayfa Yönlendirme D) Düzen

11) Aşağıdakilerden hangisi tema düzeni içerisinde ayarlanmaz?

A) Yazı Tipleri B) Animasyonlar C) Renkler D) Efektler

12) Aşağıdaki dolgu çeşitlerinden hangisinde istediğimiz birden fazla rengi seçerek kullanabiliriz?

A) Düz dolgu B) Arkaplan resmi
C) Doku dolgusu D) Gradyan dolgu

13) Bir LCD TV’de gösterilecek sununun en ideal en boy oranı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 16:9 B) 4:3 C) 1:2 D) 1:1

14) Sunuya ait sayfa yapısı ayarları şerit üzerinde hangi sekme altında yer alır?

A) Görünüm B) Giriş C) Tasarım D) Slayt gösterisi

15) Klavye üzerinde yer almayan simge veya karakterleri slayta eklemek için Ekle sekmesinden hangi komut düğmesine tıklanır?

A) WordArt B) Tarih ve Saat C) Slayt Numarası D) Simge

16) Birden fazla şekil kullanarak oluşturulan şekillerin tek bir nesne olarak birleştirmek için aşağıdaki komutlardan hangisini kullanmalıyız?

A) Birleştir B) Grubu Çöz
C) Gruplandır D) Nesne Biçimlendir

17) Aşağıdakilerden hangisi bir grafik türü değildir?

A) Pasta B) Kek C) Halka D) Çubuk

18) ( ) Sunu içinde slaytlara özel geçiş efekti uygulanamaz.

19) ( ) Sunu içindeki slayt geçişlerine ses efekti uygulanabilir.

20) ( ) Sunu içindeki animasyonlu öğeler slaytın üzerinde yazdırılmayan numara etiketleri ile gösterilir. Etiket sadece Normal görünümde Özel Animasyon görev bölmesi ile görüntülenir.

Not: Her soru 5(beş) puan değerindedir. Sınav süresi 1 (bir) ders saatidir.

CEVAPLAR

1 D
2 A
3 C
4 B
5 B
6 D
7 C
8 A
9 C
10 C
11 B
12 D
13 A
14 C
15 D
16 C
17 B
18 YANLIŞ
19 DOĞRU
20 DOĞRU

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super