Web tasarımı ve programlama dersi 1.dönem 1.yazılı | Kazım ŞİMŞEK

Web tasarımı ve programlama dersi 1.dönem 1.yazılı

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Web Tasarımı Ve Programlama Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


Soru 1: Aşağıdaki uzantısı verilen internet kısaltmalarının hangi kuruluşlarına ait olduklarını yazınız.

Cevap 1: Aşağıdaki uzantısı verilen internet kısaltmalarının ait olduklarını kuruluşlar

Org         : Ticari olmayan kuruluşlar

Gov        : Devlet kurumları

Com       : Ticari şirketler

Edu        : Eğitim kurumları (üniversiteler)

Net         : Servis sunucular

Soru 2: TABLE etiketiyle birlikte kullanılan aşağıdaki parametrelerin anlamlarını yazınız.

a-Bgcolor                    b- Border

Cevap2: TABLE etiketiyle birlikte kullanılan parametrelerin anlamlarını şunlardır

Bgcolor                  :Tablonun arka plan rengi

Background         :Tablonun kenarlığının kalınlığı

Soru 3: Aşağıdaki listenin html kodlarını yazınız.

  • Ağ İşletmenliği
  • Web Programcılığı
    • Html
    • Web Tasarım Editörü
web-yazili
web-yazili

Soru 4: Aşağıda html kodları verilen İnternet dosyasının ekran çıktısını Yazınız.

web-yazili1
web-yazili1

Cevap 4:

Tokat EML
Bilişim Teknolojileri Bölümü
Web Tasarımı Dersi

Soru 5: Aşağıdaki tablonun html kodlarını yazınız.

web-yazili2
web-yazili2

Cevap5:

web-yazili3
web-yazili3

Soru 6: “Tokat Endüstri Meslek Lisesi” yazısına tıklandığında okulumuzun web sitesine bağlanarak bu siteyi yeni bir pencereden açan html kodlarını yazınız.

Cevap 6: <a href=”http://www.tokateml.k12.tr” target=”_blank”> Tokat Endüstri Meslek Lisesi </a>

Soru 7: <font size=”3″ face=”Times New Roman color=”yellow”>PKML</font> html komut satırının anlamını yazarak koyu renkle yazılan parametreleri açıklayınız.

Cevap 7: Metnin istenilen özelliklere göre yazdırılmasını sağlayan tasarım etiketidir. Parametrelerin anlamları:

Font: Yazıya istenilen özelliklerin verilmesini sağlayan etikettir.

Size: Yazının büyüklüğünü belirler.

Face: Yazının tipini belirler.

Color: Yazının rengini belirler.

Soru 8:  Aşağıdaki form nesnelerinin görevlerini yazınız.

a- checkbox             b- image           c- password     d- textarea        e- submit

Cevap 8:a- checkbox        : Onay kutusu eklemek için kullanılan form nesnesidir.

b- image                                : Resim eklemek için kullanılan form nesnesidir.

c- password          : Şifreli parola girmek için kullanılan form elemanıdır.

d- textarea            : Uzun metinlerin girilmesini sağlayan form nesnesidir.

e- submit               : Form üzerinde bulunan nesnelerdeki bilgilerin istenilen yere gönderilmesini sağlar.

Soru 9: Stil şablonu nedir? Kısaca açıklayarak kullanıldıkları yerlere göre çeşitlerini yazınız.

Cevap 9: Sayfalarımız için global şablonlar hazırlamamızı sağladığı gibi tek bir satır için tip, boyut, renk gibi özelliklerin belirlenmesini sağlayan komutlardır. Kullanıldıkları yerlere göre üçe ayrılırlar:

1- Yerel Sitil Şablonları      2- Genel Sitil Şablonları     3- Harici Sitil Şablonları

Soru 10: iki sütundan oluşan bir çerçeve sayfası oluşturmak için gereken komutları yazınız. (sadece frame kısmı)

Cevap 10:
<html>
<frameset cols=”50%,50%”>
<frame name=”sol” src=”sol.htm”>
<frame name=”sag” src=”sag.htm”>
</frameset>
</html>

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Watch Dragon ball super